Делото срещу Кристиан Николов за пътния инцидент, при който загина журналистът Милен Цветков, ще

...
Делото срещу Кристиан Николов за пътния инцидент, при който загина журналистът Милен Цветков, ще
Коментари Харесай

Нови разкрития по делото за смъртта на Милен Цветков

Делото срещу Кристиан Николов за пътния случай, при който загина журналистът Милен Цветков, ще продължи на 20 декември. Причината е, че е належащо време, с цел да се изяснят обстоятелства и обстоятелства по случая, стана известно на днешното правосъдно съвещание.

Николов отхвърли да даде пояснения за случилото се, като сподели, че ще се възползва от това си право на по-късен стадий.

" Има още спомагателни въпроси, които са пропуски в досъдебното произвеждане, които е могло да се изчистят. В началото е било декларирано, че Кристиан е употребявал избрани субстанции и трябва да се откри до каква степен те имат отношение към наркотичните субстанции, намерени в организма му. Това има отношение към крайния резултат на делото. Те са били декларирани в досъдебното произвеждане, само че на тях не е било обърнато внимание, по тази причина се постанова да се добавя доказателственият материал в съда ", сподели пред медиите Константин Симеонов, единият от юристите на Николов, съобщи Darik News.

По делото е известно, че при произшествието, като се изключи че е карал с по-висока скорост от разрешеното, Николов е бил под въздействие на опиати, сред които и веществото тетрахидроканабинол.

От разпитите по делото до момента е известно, че той е използвал специална паста, поръчана от чужбина, в която се съдържа тази съставна част.

Адвокат Симеонов изясни, че българска компания е внесла от словенската компания, която продава онлайн такива артикули, огромно количество от тях. Идеята на компанията била да изиска позволение от БАБХ за дистрибутирането им на българския пазар. При приемане на пратката, двама представители на компанията били арестувани и им били повдигнати обвинявания за държане на субстанции със наличие на наркотичното вещество тетрахидроканабинол.

Експертиза е посочила, че в арестуваните продукти имало повишено наличие на веществото - над допустимите 0,2 %. Вносът обаче не бил потаен и прокуратурата решила да приключи производството, съгласно юриста. Той изясни, че по това дело имало и физикохимическа експертиза, а материалите от преписката към този момент са приложени от съда към делото против Николов и в случай че съдът реши, може да употребява част от тях, които счита за относими.

Съдът утвърди настояването на бранителите на Николов да се провери дали Агенция " Митници " към момента пази конфискуваните субстанции по другото дело, въпреки че има обвързване да ги унищожи. Също по този начин на идващото съвещание ще бъде разпитан шефът на българската компания. Съдът обаче отхвърли настояването да се изиска информация от фирмата-производител за наличието на продуктите й и дали то е било променяно.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР